|
Acum este Sâm Noi 23, 2024 1:46 pm
|
Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active
|
Pagina 1 din 1 [ 8 mesaje ] |
|
|
|
|
|
Autor |
Mesaj |
MARYANA
|
Subiectul mesajului: Problema FIAT STILO JTD 1.9 Scris: Joi Feb 12, 2009 6:08 pm |
|
buna! am o problema mare la care se pare ca mecanicii,electricienii din bacau nu imi pot da un raspuns. am un fiat stilo jtd 1.9 din 2002 care scoate un fum negru-albicios.care nu trage si marea problema imi strica turbina,mai exact paletii din turbina sunt topiti,mancati;si imi scoate uleiul din turbina.de ce?nu am primit nici un raspuns si umblu de 2 sapt prin service cu ea si nimeni nu-mi zice nimic concret. deja am cumparat debitmetru nou si turbina noua si vad ca tot nu merge. va rog dati-mi niste pareri ca simpt ca o iau razna.
|
|
|
|
|
Florin
|
Subiectul mesajului: Re: FIAT STILO JTD 1.9 Scris: Joi Feb 12, 2009 10:02 pm |
Membru din: Sâm Ian 31, 2009 3:51 pm Mesaje: 1216 Locaţie: BUCURESTI
|
Buna , ar trebui demontat si curatat E.G.R sau inlocuit daca este cazu .Iar la partea cu turbina mai multe detalii ,turbina care a avuto masina sa topit si ea sau de ce a fost inlocuita . Acest lucru se poate intampla daca turbina nu are suficienta ungere ,conducta ,traseu infundat , pompa ulei defecta care sa nu bage suficient .Sau in momentul in care sa montat turbina noua nu sa tinut cont daca are ulei in ea ,turbina ajunge la turatii foarte foarte mari si daca nu are ungere si racire corespunzatoare e de rau. Daca ai drum prin bucuresti te ajutam cu placere .
|
|
|
|
|
MARYANA
|
Subiectul mesajului: Re: FIAT STILO JTD 1.9 Scris: Vin Feb 13, 2009 4:27 pm |
|
in primul rand,nu ma pricep prea bine la masini,la mecanica nici nu mai spun.unul din mecanici mai-a zis ca e stricat e.g.r_ul si urmaeza sa-l cumpar.despre turbina,aia veche era fara paleti;am cumparat alta,am dat o gramada de bani pe ea,domnul mecanica a montato si pentru ca masina tot nu mergea,a dato jos din nou si a observat ca peletii incepuse sa se roada si pentru ca nu a stiu sa-mi dea nici o explicatie,am luato pe platforma de acolo si am duso in alt service,acum astept un raspuns. va multumesc pentru sfaturi,e bine ca aflu si eu cate ceva ca sa stiu ce sa le cer.
|
|
|
|
|
Florin
|
Subiectul mesajului: Re: FIAT STILO JTD 1.9 Scris: Vin Feb 13, 2009 10:04 pm |
|
Buna seara , in primu rand trebuie verificata cauza ,care duce la aparitia acestui defect . Parerea mea e ca E.G.R -ul ar trebui intai demontat si curatat ,inclusiv corpul clapetei de admisie . Daca nu va pricepeti ,un sfat simplu ,ati dus masina la service intrebati cat costa sa remediati problema , daca va convine suma atunci platiti doar daca masina va functiona . Daca santeti de acord cu astfel de interventii fara sa se descopere o cauza clara a defectului ,nu cred ca problema se va rezolva asa repede ,si va costa destul de mult . Succes si asteptam vesti bune .
|
|
|
|
|
MARYANA
|
Subiectul mesajului: Re: FIAT STILO JTD 1.9 Scris: Sâm Feb 14, 2009 2:19 pm |
|
buna, preblema asta poate fi cumva si de la motor?mi-a zis cineva ca e posibil sa fie de la motor.
|
|
|
|
|
Florin
|
Subiectul mesajului: Re: FIAT STILO JTD 1.9 Scris: Sâm Feb 14, 2009 8:33 pm |
|
Buna seara , nu prea as crede sa fie de la motor ,turbina face motorul mai puternic nu motorul pe turbina .Trebuie verificat mai cu atentie sistemul de ungere , aspiratia tubulaturi etc .
|
|
|
|
|
MARYANA
|
Subiectul mesajului: Re: Problema FIAT STILO JTD 1.9 Scris: Vin Feb 27, 2009 1:18 pm |
|
buna am rezolvat problema cu turbina,mi-au curatat toate furtunile,am ungere la turbina,in final toate bune si frumoase.dupa vreo 2 zile de cand am scoso din service am observat ca imi mananca ulei,si acum nu mai e de la turbina.am puso pe tester iar si mi-a dat defect debitmetru,care e aproape nou,ca l-am cumparat acum vreo 2 luni.un mecanic mi-a zis ca e motorul dar sincer mi-e si groaza sa-l las sa-mi umble la motor.astept alte pareri sau daca e cineva din bacau sa-mi zica un mecanic priceput ca eu sincer nu am gasit nici unul.va multumesc
|
|
|
|
|
Florin
|
Subiectul mesajului: Re: Problema FIAT STILO JTD 1.9 Scris: Vin Feb 27, 2009 10:59 pm |
|
Buna seara inseamna ca ,a consumat mult ulei daca ati observat in 2 zile . Daca uleiul din motor e cel recomandat un 10 w40 . Daca nivelul uleiului era la maxim ,alte cauze ar putea fi: Segmenti Simeringuri supape Ghiduri supape Turbina daca nu e noua Pentru depistarea cauzei se fac unele teste specifice si anume : Prima data se pune ulei in motor la maxim si se urmareste consumul de ulei la 1000 km de exemplu sau dupa caz daca consuma mult la 100 km . Dupa ce se calculeaza consul de ulei se trece la verificari . Pentru verificat turbina se scoate furtun aspiratie si se verifica daca scapa ulei . Se face un test de compresie , si in functie de rezultate se poate incepe remedierea . E simplu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pagina 1 din 1 [ 8 mesaje ] |
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica ataşamente în acest forum
|
|