Intr-un final am ajuns sa schimb coloana volan completa, cu una sh. La cea cumparata nu mai bate crucea cardanica, in schimb tot nu am scapat de acel zgomot din volan. Acel zornaitul se aude din zona axului care intra in motorasul de servo. Am desfacut dopul din partea opusa motorasului, apoi am scos axul afara. Cu axul scos afara, daca invarteam de volan nu se mai auzea acel zornait deloc. Ce mi s-a parut ciudat, a fost faptul ca melcul de pe ax era foarte putin uzat pe varf. Am uns si axul cu vaselina si l-am montat la loc. Zgomotul a fost mai infundat la inceput, dar dupa cateva zile a revenit mult mai zgomotos.
Tind sa cred ca problema cu acest zornait din volan este de la acel ax melcat si piesa care intra in contact cu cel ax. (vezi poze mai jos)
Am desfacut coloana cea veche si am reusit sa fac cateva poze cu piesele rezultate din demontarea coloanei.
Stie cineva o rezolvare a acestei probleme? Vad ca multa lume are probleme cu motorasul, in schimb eu am probleme cu acest zornait in volan.
Problema este ca aceste zgomote apar si la masini noi (sapt asta am discutat cu un tip care are fiat punto din 2010 si care s-a plans de masina: i-a schimbat deja caseta de directie, coloana volan si in plus bate tot pe partea din spate a masinii ) si nu se gaseste o solutie de remediere (in afara de inlocuirea cu piese noi).