|
Acum este Sâm Noi 23, 2024 10:22 pm
|
Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active
|
Pagina 1 din 1 [ 8 mesaje ] |
|
|
|
|
|
Autor |
Mesaj |
posesor fiat
|
Subiectul mesajului: Presiune la deschiderea capacului Scris: Sâm Oct 17, 2009 12:18 am |
Membru din: Mie Mar 25, 2009 2:31 pm Mesaje: 39 Locaţie: Zimnicea
Masina:
|
Salut baieti ! Am si eu o intrebare pentru cunoscatori...de ceva vreme cand deschid capacul rezervorului de benzina se elibereaza o presiune destul de mare cred eu,ca atunci cand desfaci o sticla de pepsi usor agitata.E normal sa se intample asa ceva? Ma afecteaza cu ceva? Cum as putea remedia? Astept un raspuns,multumesc celor ce vor posta Toate cele bune !
|
|
|
|
|
cox
|
Subiectul mesajului: Re: Presiune la deschiderea capacului Scris: Dum Oct 18, 2009 8:52 pm |
Membru din: Joi Feb 12, 2009 6:25 pm Mesaje: 87 Locaţie: Bucuresti
Masina:
|
Este normal sa se elibereze o presiune(se intampla tot timpul cand deschizi busonul) deoarece combustibilul din rezervor se incalzeste, se dilata si creste presiunea in rezervor. La benzina se face presiune mai usor, deoarece se evapora mai usor decat motorina, de aceea nu este recomandat, mai ales vara, sa se umple rezervorul pana sus. Numai bine.
_________________ Nu fura, Guvernul uraste concurenta !!!
|
|
|
|
|
Alex
|
Subiectul mesajului: Re: Presiune la deschiderea capacului Scris: Dum Oct 18, 2009 9:35 pm |
Membru din: Joi Ian 29, 2009 7:17 pm Mesaje: 255 Locaţie: Bucuresti
Masina:
Salut Cox, De unde ai aflat de recomandarea asta? Eu unul nu am mai auzit de asa ceva si mi se pare aiurea ca nu e in manualul de utilizare a masinii si nici nu cred ca e o chestie foarte cunoscuta.
|
|
|
|
|
Radu
|
Subiectul mesajului: Re: Presiune la deschiderea capacului Scris: Lun Oct 19, 2009 1:59 pm |
Masina:
|
LE: Citat din manualul pentru Fiat Punto
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. Pt a vizualiza imaginile ataşate trebuie să vă creaţi un cont şi să fiţi logat
|
|
|
|
|
cox
|
Subiectul mesajului: Re: Presiune la deschiderea capacului Scris: Lun Oct 19, 2009 10:16 pm |
Masina:
|
Salutare, Nu am aflat din manualul de utilizare a masinii(am unul dar e in italiana si nu pricep nimic), dar asa cred ca este normal, deoarece combustibilul ce se intoarce pe retur este cald(vine de la motor/a fost incalzit ulterior de diferite rezistente iarna etc.), daca nu ma insel este o rezistenta si pe pompa din rezervor(nebunia cu rezistente e la diesel ca astea ingheata) si in timp, se incalzeste tot combustibilul si astfel apare acel fasait la desfacerea busonului. Prefer sa il tin inchis ermetic, deoarece astfel nu mai patrunde si aer si odata cu el vapori de apa, ce dupa oprirea motorului produc condens, care mai tarziu se traduce in apa in motorina si dupa asta toate problemele legate de ea. Sa va uitati vara, cand este soare puternic cat de multe gaze se produc de la benzina - desfaceti busonul si vedeti cum ies afara vaporii de benzina de la caldura. Din cauza presiunii care se produce, se recomanda a se alimenta cu volumul indicat de producator, pentru a lasa loc si la vaporii ce se formeaza. Aici ramane la latitudinea fiecaruia ce face, doar nu face nimeni plinul cu Carrera 100 si lasa masina in soare la 40 grade. Facem plinul si tocim gumele. Recomandare la cei cu motorina: Mergeti iarna pe cat posibil cu rezervorul plin, pentru a nu lasa sa intre aer si astfel evitati nedoritul condens.
In rest, cat mai multi km fara probleme.
|
|
|
|
|
Alex
|
Subiectul mesajului: Re: Presiune la deschiderea capacului Scris: Mar Oct 20, 2009 9:35 pm |
Membru din: Joi Ian 29, 2009 7:17 pm Mesaje: 255 Locaţie: Bucuresti
Masina:
@ radu , ma refeream la faptul ca nu se spune in manual ca este bine sa nu se umple rezervorul complet vara asa cum zice Cox. Ca face presiune si sunet cand deschid busonul am observat si eu dar nu m-a impresionat...
|
|
|
|
|
Radu
|
Subiectul mesajului: Re: Presiune la deschiderea capacului Scris: Mie Oct 21, 2009 5:36 am |
Masina:
|
Pai nici eu nu i-am dat dreptate lui Cox cu nerecomandarea umplerii rezervorului vara Eu doar am dat un citat din manualul masinii mele care spune ca aceasta presiune e normala PS: nici pe mine nu ma impresioneaza )
|
|
|
|
|
cox
|
Subiectul mesajului: Re: Presiune la deschiderea capacului Scris: Sâm Oct 24, 2009 10:53 am |
Masina:
|
Recomandarea vine de la mult discutata problema ca in talon scrie "x" litri si defapt intra mai multi litri decat "x". Atunci producatorul a venit si a zis ca rezervorul este mai mare, ca, pe langa volumul de combustibil introdus sa mai ramana si putin loc pentru vaporii care se formeaza, pentru dilatare etc. Eh, v-a impresionat sau nu, mai multe nu va pot spune. Numai bine!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pagina 1 din 1 [ 8 mesaje ] |
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica ataşamente în acest forum
|
|