Buna ziua,
Am si eu de adus in fata dumneavoastra o mare escrocherie Fiat.
Masina mea este un 500 1.3 MJet fabricata in 2007 si inmatriculata in 2010. Automobilul este echipat din fabrica cu FILTRU DE PARTICULE.
La cca 6-7000km parcursi aprinde pe bord martorul de ulei de culoare rosie care pulseaza intermitent. Pe bord scrie si "change oil".
Urmariti filmuletul:
http://www.youtube.com/watch?v=ZnRerp2_QcsAcesta certifica faptul ca uleiul trebuie schimbat. Acest martor nu are nimic in comun cu calitatea si cantitatea uleiului din carter, se aprinde la un anumit numar de "regenerari" ale filtrului de particule.
De ce spun eu escrocherie ... pentru simplul motiv ca intervalul de service anuntat este 30 000 Km, iar din 6000 in 6000 Km ma cheama la schimbarea de ulei.
Astra nu ar fi o problema dar cu un tester normal de citire a codurilor de eroare nu se poate sterge, chiar dupa inlocuirea uleiului marorul respectiv. Operatia trebuie facuta la reprezentanta Fiat unde in principiu refuza sa stearga codul de eroare daca nu schimba si uleiul.
Pentru acest fapt am renuntat la garantie in mod voit si asa e felul meu de a le da la m... si a nu ceda la santajul acesta aberant.
Cand s-a aprins prima data masina avea in jur de 7000km acum la 12000 s-a aprins din nou.
Atunci am fost la service Autoitalia si am cerut domunului de la receptie stergerea codurilor de eroare, uleiul mi-l schimbasem eu cu cca 1000km inainte, doar nu eram masochist sa merg cu uleiul de rodaj cine stie cat stat in parc 30000km, am fost refuzat si obligat sa schimb uleiul. Nu am acceptat si am mers la o alta reprezentanta Fiat unde pe sistemul tipic romanesc, daca il cunosti pe director se poate orice. Acestia au fost foarte amabili mi-au dat detalii mi-au sters codul de eroare si m-au taxat foarte putin.
Intrebarea este daca voi aveti posibilitatea sa stergeti acest cod de eroare contracost si daca a mai venit cineva cu astfel de problema.
Multumesc!