|
Acum este Lun Noi 25, 2024 9:49 am
|
Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active
|
Pagina 1 din 1 [ 9 mesaje ] |
|
|
|
|
|
Autor |
Mesaj |
posesor fiat
|
Subiectul mesajului: Rolul ambreiajului... Scris: Sâm Ian 02, 2010 11:19 am |
Membru din: Mie Mar 25, 2009 2:31 pm Mesaje: 39 Locaţie: Zimnicea
Masina:
|
Salut baieti ! si un an mai bun si fara evenimente rutiere,tuturor ! Am si eu o nedumerire dupa niste discutii si evaluari cu alti posesori de brava ca si mine si anume...: la o turatie a motorului de 3000 rpm in treapta a 5-a eu am o viteza de 95 km/h in vreme ce alti doi prieteni cu motoare similare cu al meu au, unu 110 km/h , altul 120 km/h.Ce sa produca o astfel de diferenta? ...ambreiajul,pe langa faptul ca permite cuplarea in viteza si ajuta la plecarea de pe loc,influenteaza masina si in mers??? Sa am vreo problema la ambreiaj?Sa imi patineze ceva si sa nu mearga bine? Mentionez ca nu imi miroase a incins nimic,e cam puturoasa la plecarea de pe loc si cam fara viata atunci cand ma angajez in depasiri.Astept o informatie de la cunoscatori.Va multumesc.Toate cele bune !
|
|
|
|
|
cox
|
Subiectul mesajului: Re: Rolul ambreiajului... Scris: Sâm Ian 02, 2010 5:38 pm |
Membru din: Joi Feb 12, 2009 6:25 pm Mesaje: 87 Locaţie: Bucuresti
Masina:
|
Salutare! Din cate spui iti patineaza discul de ambreiaj(s-au slabit arcurile si trebuie schimbat). Rolul ambreiajului este este mult mai mare, dar asta iti explica un mecanic. Numai bine.
P.S. Eu cu a 5-a si 3000rpm am putin peste 140km/h. Cred ca si prietenii tai au ceva probleme la ambreiaj.
_________________ Nu fura, Guvernul uraste concurenta !!!
|
|
|
|
|
Florin
|
Subiectul mesajului: Re: Rolul ambreiajului... Scris: Sâm Ian 02, 2010 5:52 pm |
Membru din: Sâm Ian 31, 2009 3:51 pm Mesaje: 1216 Locaţie: BUCURESTI
|
Salut , La fiatul brava cu siguranta e o problema cu ambreajul care trebuie inlocuit . Masina ta Cox nu o poti compara in felul asta pentru ca ai un motor mai mare si turbo diesel . Cutia de viteza la diesel are rapoarte mult mai scurte, cuplul maxim si puterea se dezvolta la turatie mult mai mica fata de motoarele pe benzina .
|
|
|
|
|
Alex
|
Subiectul mesajului: Re: Rolul ambreiajului... Scris: Sâm Ian 02, 2010 9:49 pm |
Membru din: Joi Ian 29, 2009 7:17 pm Mesaje: 255 Locaţie: Bucuresti
Masina:
Viteza dintr-o anumita treapta , la o anumita turatie la o masina are treaba putina cu ambreajul in sine ci mai mult cu felul in care este facuta cutia de viteze (etajarea rapoartelor parca se cheama), dupa cum zice bine si Florin. Ca exemplu eu in a5a la 4000 rpm am doar 120 km/h (la fel ca si Polo 1.2 63 cp cu care mai merg ocazional), totusi asta nu ma opreste sa dau fum cu lejeritate motoarelor "similare" pe benzina de pe Brava sau dieselului. @Cox la 5500 rpm ce viteza ai? Eu cred ca are ceva masina ta...alt tip de motor
|
|
|
|
|
cox
|
Subiectul mesajului: Re: Rolul ambreiajului... Scris: Dum Ian 03, 2010 6:28 pm |
Membru din: Joi Feb 12, 2009 6:25 pm Mesaje: 87 Locaţie: Bucuresti
Masina:
|
Bine, recunosc, am diesel si 5500 rpm nu cred ca atinge motorul de la nastere si pana la schimbare. Oricum, sa lasam astea, spuneti-i omului ce face ambreiajul. Bafta!
_________________ Nu fura, Guvernul uraste concurenta !!!
|
|
|
|
|
Alex
|
Subiectul mesajului: Re: Rolul ambreiajului... Scris: Dum Ian 03, 2010 8:51 pm |
Membru din: Joi Ian 29, 2009 7:17 pm Mesaje: 255 Locaţie: Bucuresti
Masina:
Fara suparare acum dar pt asta exista google si howstuffworks. Am si eu curiozitati dar mai intai incerc pe google daca sunt chestii generale. Dar daca exista vreun voluntar...eu unu nu pot spune ca inteleg cap coada ce face, am doar o idee vaga.
|
|
|
|
|
Radu
|
Subiectul mesajului: Re: Rolul ambreiajului... Scris: Lun Ian 04, 2010 1:03 pm |
Masina:
|
|
|
|
|
posesor fiat
|
Subiectul mesajului: Re: Rolul ambreiajului... Scris: Mar Ian 05, 2010 7:32 am |
Membru din: Mie Mar 25, 2009 2:31 pm Mesaje: 39 Locaţie: Zimnicea
Masina:
|
Multumesc baieti pentru sfaturi,am vazut filmuletele,desi nu inteleg limba si mecanica masinii,mi-am format o mica idee de ce ar putea fi si la mine.O sa urmaresc cu atentie mersul masinii si cand va incepe vreun suierat sau sa miroasa a incins,atunci sigur e cazul de schimbare,oricum,din sfaturile voastre e clar ca trebuie sa ma pregatesc de schimbare.Ne mai auzim,toate cele bune tuturor. Sa fiti iubiti !
|
|
|
|
|
dogarustfn
|
Subiectul mesajului: Re: Rolul ambreiajului... Scris: Dum Aug 08, 2010 8:36 am |
Masina:
eu am avut o brava 1.4 12v 75cp la 3000rpm aveam 105km/h acum am un bravo 1.4 12 v 80cp la 3000rpm am 97 km/h Tin sa mentionez ca brava era cam terminata si ca motor si ca cutie,avea 350,000km in bord si era din 95 in schimb bravo l-am luat mult mai ingrijit si are 122.000km
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pagina 1 din 1 [ 9 mesaje ] |
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica ataşamente în acest forum
|
|