|
Acum este Mar Noi 26, 2024 12:53 pm
|
Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active
|
|
|
|
Autor |
Mesaj |
ktalinu
|
Subiectul mesajului: Re: Motor 1.4 12v - Bravo -lipsa putere la turatii Scris: Joi Ian 21, 2010 2:30 pm |
|
Salut.. si eu am un brava cu acelasi motor, eu zic sa verifici pompa de benzina..sunt destul de proaste!!! sigur nu ajunge suficienta benzina la injector, fiind monopunct,,din cate stiu... si asta explica lipsa de putere.. nu ai benzina..nu ai putere..e valabil si la aprindere dar nu cred ca e cazul.
|
|
|
|
|
aurick86
|
Subiectul mesajului: Re: Motor 1.4 12v - Bravo -lipsa putere la turatii Scris: Mar Mai 04, 2010 10:19 pm |
Masina:
Din pacate am aflat care era cauza: axa cu came foarte tocita. am plecat de 1 mai in vama dar .. masina s-a gandit sa ma lase pe undeva pe la castelu ( 30 km pana in constanta) am dibuit repede ce avea.. sarise un culbutor ( chestia aia care sta pe valva si pe tachet, poate nu se numeste culbutor) ghinionul a facut ca acel culbutor sa fie cel care actioneaza valva de evacuare pe pistonul 2. rezultatul a fost motor infranat. am remediat scotant bujia de pe acel cilindru si mergand in 3 pisstoane pana in constanta.
acolo am luat legatura cu un baiat care dezmembra un bravo aceasi motorizare acelasi an ca al meu, si am cumparat chiloasa lui, care se prezenta destul de bine, si avea axa cu came aproape noua.
ca sa scurtez povestea : am montat acea chiloasa dar banuiesc ca nu are compresie pe cilindrul 2. de ce banuiesc asta: - bujia merge, bobina merge, fisa merge dar cand scot acea fisa nu se intampla nimic. adica motorul merge in 3 pistoane. -cand a montat chiloasa mie mi s-a parut ca era o valva de admisie care nu inchidea bine, dar mecanicul a zis ca e din tacheti si se lasa.. acea valva e posibil sa fie si strambata, pentru ca acel bravo a avut un accident care a rupt cureaua de distributie, si cateva valve au fost inlocuite cu unele de pe chiloasa mea veche. dar nu toate. Credeti ca este posibil ca din cauza lipsei de compresie sa se comporte asa? cat ma costa o verificare a compresiei, cat ma costa desfacerea chiloasei de pe bloc si respectiv montarea ei la loc. as dori ca ma ocup eu de reconditionarea chiloasei si de inlocuitul diverselor valve, preferabil cu valve din cele vechi.
si as mai avea o problema acel capac de plastic care acopera distributia la mine acum lipseste sau este rupt.( nu sunt sigur daca il mai am prin portbagaj) credeti ca il pot gasi de cumparat? cat ar costa?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica ataşamente în acest forum
|
|