Ma bucur ca ati facut un parteneriat cu ??? deoarece altfel nu auzeam de voi(service si forum).
Acuma o sa-mi explic problema poate voi primi un raspuns mai competent decat ce am auzit pana acum de la alti mecanici(asa e la fiat, nu o sa tina niciodata ca la vw etc.
)
Detin un punto mk II an 2001 1.8 16 V 131 cp. ce are probleme(zic eu) la sistemul de franare.Astfel am schimbat la parerea mecanicului placutele frana fata/ spate si am schimbat tot lichidul de frana plus aerisire pentru a rezolva problema.Desigur nu s-a rezolvat nimic.Mai concret..mie imi tine frana dupa 2-3 cm de apasat pe pedala.Mi se pare revoltator
) Si dupa aceasta zona tampon franeaza bine, nu spun nu, dar trebuie sa apas foarte tare pe pedala pentru a-mi intra abs-ul-asta iar mi se pare neinordine-(tata are passat model 2002 parca si la el apas 1 cm pe frana si te da cu nasul in bord..si pot apasa pe pedala aia cu degetul ca tine frana foarte eficient, blocheaza rotile ca si cum ai apasa pe ambreiaj..cu aceeasi forta e nevoie sa apesi ca sa le blocheze..).Ce am diagnosticat pana acuma precizez ca e pentru viteze de pana la 70-80 km/h peste aceasta viteza doar de 2 ori in oras am fost nevoit sa franez si m-am lasat pagubas ocolind "obstacolul" ca nu opream pana in el (obstacolul fiind un audi a4 care a franat DUPA mine deoarece eu am vazut pietonul care i-a sarit in fata si el nu.A doua oara nu am reusit sa evit si am intrat in fundul unui jeep
Precizez ca discurile de frana sunt perfecte(am si pe spate).Si mai precizez ca pompa de frana am cautat-o intr-un program de componente si este aceeasi cu cea de pe punto 1.2 8 v si 1.2 16v -nu stiu daca problema e din cauza subdimensionarii ei sau nu are nicio legatura.
Etrierii din cate stiu sunt cei originali de pe masina dar nu stiu daca sunt gripati sau nu, daca calca vreo placuta prost pe disc sau nu.NU imi trage stanga dreapta cand franez violent, nu simt batai in volan ca si cum ar fi discurile ovalizate.
Masina e semi-sport si alearga foarte bine, dar din cauza franelor am inceput sa merg foarte batraneste.Sper sa fie o problema remediabila ca daca nu o vand.Nu vreau sa am pe nimeni pe constiinta.
Pot incerca si cu un kit de reparatie etrier(garnituri daca nu ma insel) ?Sau nu are rost?
Orice sfat imi poate fi de folos.Va salut