|
Acum este Sâm Noi 23, 2024 2:16 pm
|
Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active
|
|
|
|
Autor |
Mesaj |
marius21
|
Subiectul mesajului: Re: Fiat Punto 1.2 8v - motorul da in nas Scris: Dum Mai 20, 2012 4:49 pm |
Masina:
|
Am rezolvat problema pana la urma. Am pus bujii originale NGK BKR5EZ, si am curatat fiecare fisa in partea, cu smirghel si spray de contacte. Masina merge foarte bine acuma, pot sa o accelerez cum vreau ca nu se mai inneaca. Acuma urmeaza sa ii schimb uleiul in motor. Ce ulei imi recomanzi Florin? Pana acum am folosit Aral 10W40 (sunt multumit de el), dar acuma ma bate gandul sa trec pe Selenia. Ce parere ai de uleiul asta, in afara de faptul ca e recomandat de producator? Care ar fi mai recomandat pentru Punto meu 1.2 8V 2000, Gold sau 20 K?
Multumesc mult.
|
|
|
|
|
Florin
|
Subiectul mesajului: Re: Fiat Punto 1.2 8v - motorul da in nas Scris: Lun Mai 21, 2012 8:52 am |
Membru din: Sâm Ian 31, 2009 3:51 pm Mesaje: 1216 Locaţie: BUCURESTI
|
Salut , Uleiul are acelasi indicativ , tinand cont ca motorul este o generatie mai vehce eu asi opta pentru Selenia Gold la acest motor .Ca si ulei este foarte bun si acceptabil ca pret .
|
|
|
|
|
marius21
|
Subiectul mesajului: Re: Fiat Punto 1.2 8v - motorul da in nas Scris: Mar Mai 22, 2012 6:35 pm |
Masina:
|
Multumesc pentru raspuns Florin. Am sunat ieri la nr. de telefon care este afisat in rubrica cu uleiurile de motor. Am vorbit cu un domn (cred ca cu tine ) care mi-a zis ca este pe stoc, insa nu il pot livra cu un curierat rapid (eu fiind din Zalau), pe motiv ca curieratul nu ridica coletul cu ulei din cauza ca exista riscul sa se sparga ambalajul in care este pus uleiul si ca ar fi mai bine daca as avea pe cineva care are drum prin Bucuresti sa il ridice. Cum as putea face si eu comanda la voi pt ulei si sa intru si in posesia lui, adica livrare cu curierat rapid? Multumesc.
|
|
|
|
|
Florin
|
Subiectul mesajului: Re: Fiat Punto 1.2 8v - motorul da in nas Scris: Mar Mai 22, 2012 6:52 pm |
|
Salut , Asa este am discutat la telefon despre ulei ...am mai incercat sa trimitem la cineva insa firma de curierat mai precis Fan Curier nu a vrut sa ridice coletul pe motiv ca sunt lichide si se pot deteriora ambalajele la transport .Pe langa faptul ca nu-si asuma vina daca uleiul se varsa in masina ne mai pune sa platim si stricaciunile altor produse . Incercati sa faceti o intrebare la orice firma de curierat si va servim cu placere daca este posibil .
|
|
|
|
|
marius21
|
Subiectul mesajului: Re: Fiat Punto 1.2 8v - motorul da in nas Scris: Mar Mai 22, 2012 7:10 pm |
Masina:
|
Cam cat ar costa la dvs bidonul de 2 l de ulei (din cate stiu asa vine ambalat la 2 L)? Normal bidonul este inchis ermetic si nu este din plastic, am dreptate? Daca s-ar pune in ceva cutie si asigurat cu ceva cartoane sa nu se varse, nu vad de ce nu ar ridica fan courier coletul. O sa vorbesc maine cu agentul de la Fan courier care vine la mine la munca dupa colete sa vad ce imi zice si el. Pana atunci as avea rugamintea sa imi spuneti pretul la ulei. Multumesc.
Tel: 0747272710
|
|
|
|
|
Florin
|
Subiectul mesajului: Re: Fiat Punto 1.2 8v - motorul da in nas Scris: Mie Mai 23, 2012 11:55 am |
|
Salut , 55 ron bidonul de 2 litri .
|
|
|
|
|
marius21
|
Subiectul mesajului: Re: Fiat Punto 1.2 8v - motorul da in nas Scris: Mie Mai 23, 2012 1:06 pm |
Masina:
|
Mersi. Am vorbit azi cu Fan Courier din Zalau si a zis ca poate sa il ridice uleiul, daca este ambalat cum trebuie, intr-o cutie. Mi-ar trebui si mie 4 l de ulei Selenia Gold. Daca iti dau datele de livrare, ma poti rezolva sa mi-l trimiti pe curierat?
Multumesc
|
|
|
|
|
Florin
|
Subiectul mesajului: Re: Fiat Punto 1.2 8v - motorul da in nas Scris: Mie Mai 23, 2012 6:01 pm |
|
Daca se poate va servim cu placere . Lasatimi datele in mesaj privat si numarul de telefon .
|
|
|
|
|
marius21
|
Subiectul mesajului: Re: Fiat Punto 1.2 8v - motorul da in nas Scris: Mie Aug 15, 2012 6:02 pm |
Masina:
|
Salut Florin, Am vorbit acum 2 saptamani cu tine la telefon legat de motorul de pe masina mea, Fiat Punto 1.2 8V: problema cu dat in nas a motorului daca acceleram dintr-o data, cea postata mai sus. Mi-ai dat ceva indicatii la telefon si iti multumesc pentru asta. Primul lucru am verificat bujiile si fisele, sunt ok toate. Nu a mai ruginit fisa pe bujia nr. 3. Am pus testerul pe masina si am avut eroare la senzorul de acceleratie. Mi-ai zis tu la telefon sa ma uit daca am ceva bec in bord aprins, ehh...cum eu nu am bord cu turometru, iti dai seama ca anu avea ce sa se aprinda . Mi-a aparut pe testerul lucru asta, ca trebuia sa fie si un bec aprins. In fine....am sters erorile si acuma motorul merge foarte bine. Nu mai da in nas la accelerari bruste. Daca tot am pus testerul pe masina, am verificat toti parametrii motorului. Am facut si cateva printscreen-uri pe care le atasez la acest mesaj. Daca o sa ai timp si bunatatea sa te uiti peste parametrii pe care ii are motorul la mers in gol..sa imi zici daca e vreo problema pe undeva...ti-as ramane foarte recunoscator. Ce mi-a atras mie atentia, este fluctuatia turatiei la relanti. Varia pe la 750-800 si ceva. Asta dadea pe tester, ceea ce nu e ok, avand in vedere ca in cartea tehnica a masinii zice ca turatia la relanti normal ar trebui sa fie de 900 +- 5 rpm. Si am mai vazut un lucru, la throttle position are valoarea 0.2 degree (pozitia acceleratie la 0.2 grade - e normal sa fie asa? ) Nu stiu celelate valori cum sunt, sper sa am un raspuns de la tine. Cum pot insa remedia problema cu turatia de la relanti sa nu fluctueze asa tare? Uite si printscreen-urile facute: Multumesc foarte mult. Multa sanatate !
|
|
|
|
|
Florin
|
Subiectul mesajului: Re: Fiat Punto 1.2 8v - motorul da in nas Scris: Joi Aug 16, 2012 6:57 pm |
|
Salut , Incercam sa va raspundem marti sau miercuri . Colegul Petre este plecat si ajunge luni ,el se pricepe mai bine la partea electrica .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica ataşamente în acest forum
|
|