Initial cand am constatat performantele scazute ale masinii am pus testerul(nu apare nici o eroare cu exceptia EGR intermitent). Pe teste singura valoare care nu erau in parametrii era a debitului de aer. Am incercat curatarea debitmetrului, fara rezultat. Am inlocuit debitmetrul cu unul de alfa 147 aceeasi motorizare, insa valoarea de 55mg/inj s-a pastrat. Am mai incercat un al doilea debitmetru de 147 tot fara modificari in parametrii.
Am verificat apoi intr-un service pe elevator toata tubulatura si nu am gasit nimic(am inlocuit un cot de furtun care era prins cu un surub prin strapungere), dar fara nici un rezultat.
Testele pe computerul de injectie au fost facute cu testerul propriu la relanti, apoi cu ajutorul unui prieten in sarcina pe "o autostrada dintr-o tara unde nu exista limite de viteza"
Apoi am facut si un test de injectie la AutoItalia pe examiner, sparand ca poate da mai multe rezultate, insa masuratorile au fost identice si domnul de la AI nu a putut trage o concluzie pentru ca nu avea certitudinea ca debitmetrul este bun.
Apoi am facut urmatoarele verificari in regim propriu:
-Demontat furtunul dintre turbo si debitmetru impreuna cu derivatiile spre rezonator si motor si am spalat bine si am verificat etanseitatea furtunelor.
-Am inspectat rezonatorul vizual.
-Am masurat debitul de aer cu dop pe furtunul spre rezonator(diferenta de debit a fost nesemnificativa-5-10mg/inj).
-Am masurat debitul de aer cu debitmetrul deconectat de la filtrul de aer(diferenta de debit din nou nesemnificativa 5-10mg/inj).
Inainte si dupa toate interventiile mecanice asupra tubulaturii am masurat debitul cu testerul.
In cele din urma am verificat pe un stilo cu aceeasi motorizare debitmetrul care se afla in acest moment pe masina mea(debitmetru nou de alfa147). Debitmetrul pus pe alt stilo masoara corect(300mg/inj) la relanti. Debitmetrul de pe celalalt stilo, pe masina mea masoara doar 55mg/inj, iar pe masina de unde provenea 300mg/inj). Deci atat debitmetrul de alfa cat si cel de stilo sunt ok puse pe alta masina.
PS1: In investigatii am fost ajutat si de un bun prieten care viseaza masinile italiene.
PS2: Daca v-am facut suficient de curiosi incerc sa va fac o vizita.
PS3: Va pot pune la dispozitie si filmele din timpul masuratorilor in sarcina.